EHBO opleiding

logo DAN EuropeDAN staat voor Diver Alert Network en is een internationale non-profit organisatie die zich bezig houd met duikmedische opleidingen en aanverwante EHBO.

Het verschil tussen een noodgeval en een ramp is de vaardigheid om snel in te grijpen en verdere schade te voorkomen. In het trainingsprogramma leren we je wat je moet doen bij een ongeval en het geleerde is gericht op het direct ondernemen van alle nodige stappen om verwondingen te voorkomen of ervoor te zorgen dat ze niet erger worden, door een snelle en effectieve eerste hulp.

Opleidingen:

Basic Life Support (BLS)

Een DAN Basic Life Support (BLS) cursus leert een hulpverlener niet alleen om iemand met een circulatiestilstand te reanimeren maar kan ook voorkomen dat iemand in de toestand terecht komt. Externe bloedingen en shock kunnen bijvoorbeeld leiden tot ernstige circulatie- en ademhalingsproblemen. De DAN BLS cursus zal ervoor zorgen dat je weet hoe je op een correcte manier moet reageren wanneer een ongeval zich voordoet.

Automated External Defibrillator (AED)

Automated External Defibrillator (AED)

Is een beginnerscursus bedoeld om de algemene duik- (en gekwalificeerd niet-duik) publiek te trainen om beter de waarschuwingstekenen van een Plotselinge Hartstilstand te herkennen en eerste hulp te verlenen m.b.v. levensreddende technieken en het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator terwijl de lokale ambulancedienst wordt gewaarschuwd en / of er vervoer geregeld wordt naar de dichtstbijz.ijnde kliniek

Oxygen First Aid (OFA)

Is een beginnersopleiding om de algemene duik- (en gekwalificeerd niet-duik) publiek te trainen om duikgerelateerde verwondingen beter te herkennen en zuurstof eerste hulp te verlenen terwijl er contact wordt opgenomen met de lokale ambulancedienst en / of er gezorgd wordt voor vervoer naar de dichtstbijzijnde kliniek.

Advanced Oxygen First Aid (AOFA)

Training Module is een aanvullende training module voor diegenen die met succes de DAN Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries cursus hebben afgerond. Hij is bedoeld om DAN Oxygen providers te trainen in het gebruik van een beademingsautomaat (zoals de MTV100) en/of een Ambu-ballon (Bag Valve Mask: BVM); afhankelijk van lokale wetten en regels.

First Aid for Hazardous Marine Life Injuries (HMLI)

First Aid for Hazardous Marine Life Injuries (HMLI)

Is een beginnerscursus bedoeld om de algemene duik- (en gekwalificeerd niet-duik)publiek te trainen in het herkennen van gevaarlijke zeedieren, mogelijke verwondingen te herkennen veroorzaakt door gevaarlijke zeedieren, eerste hulp bij verwondingen door gevaarlijke zeedieren te verlenen en verwondingen door gevaarlijke zeedieren te vermijden.

Diving Emergency Management Provider (DEMP)

Diving Emergency Management Provider (DEMP)

DAN First Responder (DFR)

Diving Emergency Management Provider (DEMP)

DAN Europe’s Uitgebreide Trainingspakketten

DAN biedt verscheidene duikgerichte Eerste Hulp trainingsprogramma’s aan. Omdat deze cursussen vaak afzonderlijk aangeboden worden, is er sprake van een herhaling van bepaalde informatie en vaardigheden. De Diving Emergency Management Provider en de Diving First Responder Cursus maken het mogelijk voor DAN instructeurs om een geïntegreerde cursus aan te bieden die duikers in staat stelt om de informatie en vaardigheden van de DAN trainingsprogramma’s te leren, waarbij sprake is van een behoorlijke tijdsbesparing maar waarbij geen enkele vaardigheid wordt weggelaten.

Waar de Diving Emergency Management Provider cursus de Oxygen, AED en HMLI cursus combineert, omvat de DAN Diving First Responder cursus ook de vaardigheden en kennis van de Advanced Oxygen Provider cursus.

Wil je meer weten neem dan contact op via het contact formulier (via button contact).

Scroll naar boven